Cum sa afli si sa stergi ce stie Google despre tine

0
2043
Cum sa afli si sa stergi ce stie Google despre tine

Google poate salva o multime de informatii despre tine. Cum si cand navighezi, termenii de cautare pe care ii folosesti, paginile pe care le vizitezi(daca le vizitezi atunci cand esti logat pe contul de Google de pe un browser Chrome, un dispozitiv Android sau pur si simplu cautate cu Google), Google face presupuneri demografice bazate pe analizarea acelor date.

Puteti evita toate acestea cautand ceea ce va intereseaza in modul „Incognito”. Poate fi o optiune buna atunci cand cautati ceva controversat.

Dar probabil deja ati facut toate aceste lucruri, iar Google are o multime de date despre dumneavoatra.

Desigur ca acesta nu este neaparat un lucru rau. Probabil ca toate datele retinute sunt oricum comune si nu incriminatorii in vreun sens.

Problema cea mai deranjanta este data de faptul ca Google foloseste toate acele date memorate despre fiecare in parte si ne bombardeaza cu tot felul de reclame sau informatii nefolositoare si deranjante.

Internetul este insufletit de publicitate. Nu ar fi de preferat sa primiti reclame relevante? Atunci cand cautati ceva anume nu ar fi de preferat ca Google sa retina lucrurile cu adevarat importante si sa va ofere informatii relevante?

Puteti vedea care sunt informatiile pe care Google le-a retinut despre dumneavoastra si sa le stergeti pe cele pe care nu vreti ca Google sa le ia in calcul atunci cand va bombardeaza cu reclame publicitarea sau diverse stiri. De exemplu, daca cineva a mentionat un cantec de-al lui Justin Bieber si doar l-ati cautat cu Google, din curiozitate, dar de fapt nu va place Justin Bieber, probabil ca Google va va afisa informatii si bannere pe jumatate dintre site-urile pe care le frecventati in mod normal. Stergeti-le!

Prima data, logati-va in contul Google si mergeti la history.google.com. Acolo veti gasi toate cautarile dumneavoastra.

Dupa ce va revizuiti istoria pe Google, puteti sterge toate cautarile care genereaza informatii inutile, deranjante sau jenante. In stanga fiecarei cautari puteti gasi un buton „remove„. Dati click si a disparut, de pe cont si de pe toate dispozitivele pe care ati fost logat

De asemenea va puteti si downloada istoria Google. Dati click pe butonul de „settings” si apoi „download„. Veti primi un mesaj scris mare:

„Download a copy of your data

Please read this carefully, it’s not the usual yada yada.

Create an archive of your search history data. This archive will only be accessible to you. We will email you when the archive is ready to download from Google Drive.”

De retinut:

  • Nu downloadati niciodata arhiva de pe un calculator public si asigurati-va ca arhiva este intotdeauna sub controlul dumneavoastra.
  • Potejati-va contul si datele, deoarece asa cum le foloseste Google, in scop publicitar, acestea pot fi folosite si de terte parti in scopuri malitioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.