Funai Electric închide porțile fabricilor

0
471

Funai Electric închide porțile fabricilor

Funai Electric, grupul japonez, este ultimul producător de videocasetofoane.

Funai Electric a anunțat că va înceta producția acestor aparate atât de populare în anii 1970-1980, înainte să fie eclipsate de apariția DVD-urilor și a altor tehnologii digitale, transmite vineri AFP.

Funai Electric închide porțile fabricilor

„Suntem singurii care asamblăm videocasetofoane. După retragerea de pe piață a companiei Panasonic, în 2012. Unul din furnizorii noștri a apreciat că este greu să continue să fabrice o componentă pentru un volum atât de scăzut. Ceea ce ne-a făcut să luăm această decizie”, a declarat AFP un purtător de cuvânt al Funai Electric.

Vânzările s-au cifrat anul trecut la 750.000 de aparate, față de 15 milioane la începutul anilor 2000. Deși nu a fost difuzat niciun comunicat oficial, compania este asaltată de apeluri de când informația a apărut în presa locală.

Funai Electric închide porțile fabricilor

Printre cei care s-au interesat de soarta videocasetofoanelor Funai se numără un bibliotecar. Acesta colecționează casete video, sau oameni dornici să vizioneze vechi amintiri.

Anul trecut, compania Sony a anunțat sfârșitul iminent al vânzării de casete video Betamax către marele public. Epilog simbolic pentru un produs apărut în 1975 și detronat repede de formatul VHS, încheie AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.