LG Oled C6 TV 4K

0
656

LG Oled C6 TV 4K

LG Oled C6 TV 4K este astăzi subiectul recenziei noastre.

Într-o vreme, războiul pe piața de televizoare se dădea între plasmă și LCD. Acum, producătorii oscilează între LCD și OLED. Iar LG are modele cu fiecare dintre aceste tehnologii. Gama OLED este ceva mai scumpă. Dar cei care vor un televizor premium nu ar trebui să treacă cu vederea avantajele acestei tehnologii.

LG Oled C6 TV 4K

LCD-urile folosesc panouri compuse din numeroase straturi. Există o sursă de lumină, un filtru polarizator. O matrice TFT, stratul de cristale lichide, filtrul de culoar. Și câteva de straturi de sticlă printre toate acestea. La OLED (organic LED), lucrurile sunt ceva mai simple. Straturile care se ocupă de comutare, luminozitate și culoare sunt integrate într-o singură ”fâșie”. Soluție care se ocupă de toate aceste sarcini.

Asta înlătură nevoia de iluminare de fundal, de cristale lichide și simplifică considerabil structura televizorului. Ecranul poate să redea culori mai vii, negru perfect. Iar lipsa cristalelor lichide garantează și mișcarea fluentă a imaginilor de pe ecran. Mai exact, cu o latență de 0,001 milisecunde, față de 5 milisecunde în cazul LCD. Iar pe lângă avantajele legate de calitatea imaginii, există și avantaje care țin de design.

LG Oled C6 TV 4K

LG Oled C6 TV 4K va apărea în magazinele de la noi în luna septembrie. Vine cu un ecran OLED cu diagonală de 55 de inch. Adică 139 de centimetri. Este urmașul modelului EG920 lansat în 2015. Din punct de vedere al designului nu sunt extraordinar de multe schimbări. Vorbim despre un televizor al cărui ecran este înconjurat de o margine ultrasubțire.

Nu numai marginea este subțire, ci tot televizorul. Modelul C6 are o grosime foarte mică și un design elegant. Acesta fiind montat pe un picior din plexiglass transparent. La fel ca versiunea de anul trecut. Curbura ecranului nu este foarte pronunțată. Dar oferă un efect interesant și conferă TV-ului un design deosebit. Permițând, în același timp, vizionarea și din părțile laterale, nu numai din centru.

LG Oled C6 TV 4K

Difuzoarele Harman Kardon sunt ascunse în partea de jos, iar porturile sunt în spate. Aspectul general al televizorului este foarte plăcut și modern. S-ar potrivi într-o sufragerie decorată într-un stil minimalist și elegant.

Nu orice televizor 4K oferă aceeași calitate a imaginii. Modelul IPS testat inițial era considerabil mai bun decât alte dispozitive de la alți producători (mulțumită unori tehnologii proprietare). La fel și modelul OLED este mai bun decât cel IPS. LG Oled C6 TV 4K vine cu HDR. Dar și cu funcții precum Perfect Color. Sau Infinite Contrast, ULTRA Luminance sau Pixel Dimming.

LG Oled C6 TV 4K

Tehnologia HDR, cel puțin pe televizoare, ajustează luminozitatea și culorile pentru a transmite imaginile cât mai natural cu putință. Acest lucru este foarte ușor de făcut în cazul televizoarelor OLED. Având în vedere că fiecare pixel este luminat individual. Mai mult, culorile sunt mult mai vii. Iar paleta de culori este cu 70% mai mare în cazul panourilor OLED. Tehnologia Billion Rich Colors asigură peste un miliard de culori procesate la 10 biți. Însemnând că trecerile de la o nuanță la alta sunt făcute fără cusur.

Panourile OLED merg mână în mână cu opțiunea HDR. Televizorul LG Oled C6 TV 4K este compatibil cu ambele standarde HDR. adică Dolby Vision și HDR10. Dolby Vision scanează dinamic fiecare scenă dintr-un clip pentru a produce efectul HDR. Iar HDR10 scanează doar prima scenă și aplică aceleași setări de luminozitate și contrast peste tot clipul.

LG Oled C6 TV 4K

LG Oled C6 TV 4K la capitolul sunet, nu ar avea foarte multe de zis. Difuzoarele Harman Kardon scot sunetul pe patru canale la o putere de 40W. Televizorul dispune și de tehnologia Clear Voice III. Dar și de funcția Magic Sound Tuning. Care, împreună cu telecomanda Magic Remote, îi permite utilizatorului să definească zona ”lovită” de sunet. Sunetul este reglat automat în funcție de spațiul în care stă televizorul. Sunetul este puternic și clar. Este potrivit pentru filme, concerte, meciuri sau jocuri. Nu oferă experiența unui sistem home theater, însă se apropie destul de mult de sunetul scos de un soundbar bun.

Sistemul de operare este webOS 3.0 este cel mai potrivit și mai ușor de folosit pe un televizor. Sistemul în sine este incredibil de rapid și aș putea compara performanțele cu cele ale unui smartphone de ultimă generație. Trecerea de la o aplicație la alta se face foarte rapid. Nu există timpi morți în browsing, în redarea conținutului sau în folosirea generală a funcțiilor smart.

LG Oled C6 TV 4K

LG Oled C6 TV 4K a fost primul OLED pe care am avut ocazia să-l analizez îndeaproape. Imaginile HDR pe un astfel de televizor te fac să crezi că privești printr-o fereastră.

Iar rezoluția 4K este un musai pentru cei care vor să se bucure la maximum de conținutul video de calitate. Versiunea de anul trecut, adică LG EG920V, costă 10.999 lei și beneficiază de multe dintre funcțiile prezentate mai sus.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.