Microsoft updateaza paleta de emoticoane si introduce „degetul mijlociu”

0
1186
Microsoft updateaza paleta de emoticoane si introduce

Odata cu lansarea in vara a noului Sistem de Operare Windows 10, Microsoft va face si un pas mai mult decat indraznet in lumea emoticoanelor si va introduce, nici mai mult, nici mai putin de 6 emoticoane ce infatiseaza degetul mijlociu in toata splendoarea. Sugestia este aceea, dar spunem 6 pentru ca Microsoft nu face discriminare rasiala si aduce obraznica optiune in 6 variante de culoare.

Microsoft nu a mai imbunatatit semnificativ paleta de emoji-uri din 2013, atunci cand a lansat Windows 8.1, iar Emojipedia a afirmat ca acestia vor include un nou set de emoji-uri in Windows 10, lucru confirmat dealtfel si de un purtator de cuvant al companiei.

Emoticoanele care se asteapta sa fie vina odata cu Windows 10 vor include chipuri cu „OK gesture” in tonuri de negru, mana intoarsa cu degetul mijlociu intins, fete rusinate, etc.

De asemenea, Emojipedia a mai adaugat ca emoji-ul cu degetul mijlociu a fost aprobat anul trecut ca parte a Unicode 7(a 7-a versiune de tabel de caractere si simboluri).

Un purtator de cuvant de la Microsoft a explicat oarecum decizia de a include acest emoticon: ” In general, Microsoft include caracterele emoji in produsele sale ca suport pentru Unicode Standard, care furnizeaza un numar unic pentru fiecare caracter, pentru toate platformele, programele si in toate limbile, si au fost adoptate de majoritatea liderilor din industria tehnologica. In cea mai mare masura posibila, Microsoft nu face editari sau excluderi de caractere, ca suport pentru Unicode Standard.” „Ne aliniem la ultimele specificatii ale Unicode Standard, care includ si aceasta imagine,” a mai declarat acesta, facand referire la degetul mijlociu.

Chiar daca emoji-ul este disponibil de mai bine de 1 an, nici Apple si nici Google nu l-au introdus inca in sistemele de operare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.