Qualcomm lansează două noi procesoare Snapdragon

0
827

Qualcomm lansează două noi procesoare Snapdragon

Noile procesoare sunt dedicate pentru piața IOT

Qualcomm este un nume deja familiar în piața de procesoare pentru tot ce înseamnă smart la ora asta.

Dacă aveți vreun telefon HTC, Samsung, LG sau Huawei, înseamnă că aveți un Qualcomm Snapdragon chipset montat pe el. Compania din San Diego a avut un coeficient de piață în 2014 de 64% și a dominat anul acesta cel puțin prin lansarea de noi chipseturi.

Qualcomm lansează două noi procesoare Snapdragon

Ambiția Qualcomm este de a-și extinde producția dincolo de cea pentru smartphone-uri și către  piața Internet of Things (IOT). IOT reprezintă o industrie în plină dezvoltare ce cuprinde orice vehicul, clădire, aparatură capabilă să transfere date (smart home, etc.).

Din punct de vedere financiar, dacă în 2015 câștigurile din piața IOT erau de 130 miliarde de dolari, până în 2022 câștigurile vor ajunge la 883 miliarde de dolari. Așa că este o piață în plină dezvoltare de pe urma căreia Qualcomm vrea să câștige.

Qualcomm lansează două noi procesoare Snapdragon

Snapdragon 600E și 410E sunt cele mai noi chipseturi lansate de compania amricană, dar nu pentru telefonul din buzunar ci pentru aplicațiile industriale. Noile chipseturi au ca target de la aparatele digitale folosite în medicină și până la roboții industriali.

Noile chipseturi sunt impresionate din punct de vedere al specificațiilor. Snapdragon 600E are un CPU quad-core Krait la 1,5GHz. Mai vine cu un procesor grafic Adreno 320, suport pentru conectivitate Bluetooth 4.0. Are și suport pentru Wi-FI până la 802,11ac și GPS. Snapdragon 410E este mai jos ca și performanță, decât 600E. Are o frecvență de 1,2GHz, tot quad-core. Are un procesor grafic Adreno 306 și un procesor digital. Are la fel ca și 600E conectivitate Bluetooth, WI-Fi și GPS.

“The Snapdragon 600E and 410E bring together some of our best connectivity and compute technologies to meet the needs for a large range of embedded and IoT applications.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.